Spirulina este o cianobacterie, adică bacterii care îşi obțin energia prin fotosinteză, ce pot fi consumate de către oameni și alte animale, și este alcătuită în principal din două specii de cianobacterii: Arthrospira platensis și Arthrospira maxima. În cele ce urmează sunt prezentate diversele beneficiile pentru sănătate ale Spirulinei.
 
1. Ochi sănătoşi
 
Spirulina conține un element cunoscut sub numele de xantofilă, care acționează precum carotenul. Carotenul se găseşte în morcovi, de asemenea, în cantităţi mari şi este util pentru îmbunătăţirea vederii prin prevenirea unor afecţiuni oculare, cum ar fi degenerescenţa maculară şi cataracta, ambele legate de înaintarea în vârstă.
 
2. Combate inflamaţia
 
Spirulina este bogată în Acid gama-linoleic (GLA), un agent natural anti-inflamator.
 
3. Sursă de calciu
 
Spirulina ajuta femeile cu sindromul post menopauzei (PMS) şi aduce beneficii femeilor însărcinate, întrucât conține de 26 de ori mai mult calciu, decât laptele.
 
4. Luptă împotriva artritei
 
Aceste alge albastre-verzi ajuta în lupta împotriva inflamaţiei care rezultă din artrită. Acest lucru se datorează calităților sale anti-inflamatorii.
 
5. Combate reacţiile alergice
 
Un test efectuat pe persoane alergice a demonstrat că un grup de persoane căruia i-au fost administrate 1000 mg spirulină, a beneficiat de o ameliorare simţitoare în ceea ce priveşte reacţiile alergice, în comparaţie cu un grup martor, căruia nu i-a fost administrat spirulină. Au fost observate rezultate şi mai bune în rândul grupului căruia i-a fost administrată o cantitate dublă de spirulină. În principal, s-a constatat că aceste alge albastre-verzi reduc simptome ale alergiei, cum ar fi strănutul, secreția nazală, mâncărimea și congestia.
6. Ucide bacteriile şi virusurile
 
Datorită proprietăților sale antimicrobiene, Spirulina înhibă dezvoltarea drojdiilor patogene și bacteriilor. În afara curăţării sângelui datorită prezenţei clorofilei, Spirulina ajută la oxigenarea sângelui. Are capacitatea de a oxigena sângele, iar clorofila conţinută ajută la curăţarea sângelui dumneavoastră. În special, ţine sub control drojdiile de Candida precum şi virusul HIV, pe care îl inactivează. 

7. Stimulează imunitatea

Spirulina ajută la creșterea imunității prin accelerarea producției de monocite, macrofage și celule naturale. Acestea trei sunt utile în prevenirea agenților patogeni care cauzează boli. De asemenea, susține o vindecare mai rapida, precum și generarea de noi celule.

 

8. Detoxifiant natural

Datorită naturii sale bogate în clorofilă, spirulina este un detoxifiant care ajută la curățarea accelerată a corpul tau pentru a scapa de toxine. Aceasta ajută în special la eliminarea toxinelor din rinichi.

 

9. Importantă sursă de proteine

Spirulina este bogată în proteine, încărcată cu mulți aminoacizi, mai mult de jumatate din greutatea fiind formată din aminoacizi.

 

10. Scade nivelul ridicat al colesterolului

S-a constatat că Spirulina are o tendință de creștere a colesterolului bun, precum și de reducere a colesterolului rău, cunoscut sub denumirea de lipoproteine cu densitate mica (LDL).

 

11. Alte elemente nutritive

Spirulina este bogată în vitaminele B-1 (tiamina), B-2 (riboflavina), B-3 (nicotinamida), B-6 (piridoxina), B-9 (acidul folic), vitamina C, vitamina D, vitamina A și vitamina E. In plus, este o mare sursă de potasiu, calciu, crom, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, sodiu și zinc.