Grapefruit

Despre Grapefruit

Numele botanic Grapefruit înseamnă „fructul paradisului ”. Acest fruct citric imens, de culoare portocalie, creste in copaci in zone subtropicale, prima cultivare avand loc în Barbados în secolul al 18-lea. Gustul variază de la acru la semi-dulce și este o recenta incrucisare între o portocală și un Pomelo. Grapefruitul este un fruct sanatos care are multe beneficii asupra sanatatii dupa cum vom afla în acest articol.

1. Reface Ph-ul corpului

Grapefruitul asista la restabilirea echilibrului de pH datorită proprietăților acizilor alcalini din acesta. Această proprietate ajută în tratamentul unor serii de probleme digestive provocate de aciditatea din intestin.

2. Contribuie in tratamentul aterosclerozei

Grapefruit conține pectin, un element eficient in scaderea acumularilor de depozite pe pereții arteriali. Acesta conține, de asemenea, vitamina C care ajută la consolidarea și menținerea elasticitatii arterelor.

3. Împiedică dezvoltarea cancerului pancreatic si a cancerului mamar

Bioflavonoidul din grapefruit ajută la eliminarea excesului de estrogen impiedicand raspandirea celulelor canceroase in corpul pacientilor cu cancer mamar. Bioflavonoidele și vitamina C din grapefruit ajuta corpul femeilor gravide sa depășeasca starea de retenție a apei și umflarea membrelor inferioare în timpul perioadei de sarcină. Grapefruitul conține de asemenea albedo, agenți anticancer care indeparteaza cancerul pancreatic din intestin.

4. Ajuta in tratamentul racelilor comune si a durerilor de gat

Sucul de grapefruit imbunatateste sistemul imunitar deficitar. Raceala indica un sistem imunitar deficitar. Sucul de grapefruit scade febra, atunci când este consumat din belșug. Consumul lichidelor sanatoase (cum ar fi sucul de grapefruit) imbunatateste imunitatea organismului și scade febra. Totodata sucul proaspat de grapefruit este foarte eficient in ameliorarea durerilor din gât.

5. Scade nivelul de colesterol

Grapefruitul conține o componentă care asista ficatul la producerea unei cantitati mici de colesterol.

6. Combate diabetul

Sucul de grapefruit ajuta la eliminarea surplusului de amidon și zaharuri. Acest lucru este util in cazul pacientilor care au diabet zaharat.

7. Imbunatateste digestia

Grapefruitul impreuna cu albedoul din acesta contin fibre care duc la scaun regulat. Sucul de grapefruit creste fluxul sucului gastric, prin urmare, stimuleaza digestia.

8. Inlatura oboseala

Un pahar de suc de grapefruit amestecat cu miere și suc de lămâie inlatura oboseala.

9. Trateaza insomnia

In cazul insomniei este indicat consumul unui pahar de suc de grapefruit inainte de culcare pentru un somn de calitate.

10. Ajuta la slabire

Grapefruitul contine enzime care ard grasimile. Aceste enzime asista la scăderea cantitatilor de amidon și zahăr din organism avand ca efect pierderea greutatii.

11. Contine fitonutrienti

Grapefruitul contine fitonutrienti cunoscuti sub numele de licopeni. Acesti antioxidanti reduc riscul aparitiei cancerului de prostata. Carotenoizii din grapefruit sunt eficienti în combaterea unei game largi de boli. Grapefruitul conține de asemenea limonoide care asista la controlul asupra genelor gasite in celulele canceroase.

12. Este bogat în vitamine și minerale

Grapefruitul contine vitamine cum ar fi vitamina A, vitamina B5 ( sau acid pantotenic , necesar organismului pentru a descompune proteine, grăsimi și carbohidrați) si vitamina B9 (sau acid, vital in activitățile creierului, cum ar fabricarea ADN-ului și ARN-ului) .Aditional, grapefruitul contine potasiu, care este necesar in contractia musculaturii netede si imbunatateste sistemul cardiovascular.