Una dintre plantele cele mai respectabile astăzi , pentru valoarea sa medicală este Aloe Vera . Această plantă suculentă este larg cultivată datorită proprietătilor sale curative, precum si pentru beneficiile nenumărate de sănătate precum vom vedea in acest articol.

1. Sursă de Vitamine şi Minerale

Aloe Vera este bogată in diferite vitamine cum ar fi A, C, E, acid folic, colina, B1, B2, B3 (niacin) si B6. De afirmat că sucul de Aloe Vera este una dintre puţinele sucuri de plante cunoscute pentru vitamin B12. Sucul de Aloe Vera conţine de asemenea minerale cum ar fi calciu , zinc, magneziu, seleniu, crom, sodiu, fier, cupru, potasiu si mangan.

2. Bogat in acizi şi acizi graşi

Sucul de aloe este raspândit prin continutul de 8 din cei 22 de aminoacizi esenţiali pentru organism, deşi numărul total de aminoacizi din bere, sucul de Aloe Vera este considerat intre 18 şi 20 ( inclusiv cele esentiale ) . Sucul de Aloe Vera contine şi alţi acizi , cum ar fi acid oleic, palmitic, linoleic, stearic, linolenic, meristic şi caprilic. HCL-ul, colesterolul, campesterolul şi B-sitosterolul sunt cei trei acizi graşi gasiti in Aloe Vera. Acestea trei sunt cruciale în lupta împotriva   alergiilor si indigestiei în organism.

3. Adaptogen

Aloe Vera îmbunătăteste capacitatea organismului de a se adapta la schimbările de mediu, precum şi de a rezista bolilor. Aceasta ajută la declanşarea unui mecanism de apărare si de adaptare a organismului şi imbunătăteste capacitatea organismului de a face fată schimbărilor fizice, emoţionale şi de mediu.

4. Ajuta la Digestie

Sucul de Aloe Vera ajută la calmarea precum şi la curatareă intestinului ducând la îmbunătăţirea digestiei. Sucul de Aloe Vera ajută la combaterea constipaţiei sau diareei şi în acelaşi timp contribuie la reglarea de eliminarea a deşeurilor . Ca urmare ea ajuta la ameliorarea stărilor cum ar fi sindromul colonului iritabil(SCI) menţinând deci o flora intestinală sănătoasa. Fiind un vermifug , ea ajută la eradicarea viermilor intestinali in organism.

5. Detoxifiere

Ca un aliment de plante gelantinos , sucul de Aloe Vera trece prin intestine, absorbind deşeurile toxice de-a lungul traectoriei intestinului, prin urmare contribuie la eliminarea lor. Prin eliminarea acestor deseuri , sucul de Aloe Vera se află pe acelasi loc de concurenţă cu algele marine şi Chia ca un mare detoxifiant in organism.

6. Balanţa PH-ului in corp

Este necesar ca oamenii să ia 80 % din alimente acide si 20 % alimente alcaline. Fiind un producător de alimente alcaline , sucul de Aloe Vera ajută la combaterea aciditătii din organism . Bolile rare apar in medii alcaline , fapt care sustine importanţa sucului de Aloe Vera în organism. Sucul de Aloe Vera este , prin urmare , vital in restabilirea PH-ului in organism.

7. Sănătate Cardiovasculară

S-a descoperit prin cercetare că o injectie de Aloe Vera în sânge creşte transportul de oxygen in celulele roşii de sânge. Nu au fost o multime de studii efectuate in acest lucru , dar au fost unele cercetări care au arătat că extractul de Aloe Vera injectat în sânge , multiplică foarte mult transportul de oxygen şi difuzia capacităţii celulelor roşii din sânge . De asemenea, ajută la oxidarea sângelui, reduce colesterolul şi deci reduce şi riscul de atac de boli cardiovasculare.

8. Intareste Sistemul Imunitar

Aloe Vera stimulează sistemul imunitar , datorită prezenţei de polizaharide din aloe vera suc care induce macrofage ( celule albe din sânge ale sistemului imunitar ) pentru a combate viruşii. Pe lânga faptul că , aloe vera contine antioxidanti care impiedică radicalii liberi de declansare a procesului de imbătrinire . Fiind un antitermic, sucul de aloe vera de asemenea, ajută in lupta împotriva febrei corporale .