Anemia Aplastica

 

 

Anemia Aplastica Tratament Naturist Recomandat de Dr. Valentina Cojocaru:

Pentru detoxifiere si sustinerea imunitatii sunt recomandate urmatoarele produse CaliVita:

 

 • C 300 Plus with rose and bioflavonoids – 1 tb/zi- fortifica sistemul imunitar, rol in apararea organismului in apararea impotriva stresului oxidative; eliberare prelungita de vit C; reduce efectele extenuarii; sustine sistemul nervos in cadrul tensiunii mentale; creste nivelul de absorbtie al fierului in organism.
 • Oxy Max- picaturi de oxygen – de 3x/zi- 20 pic in 250 ml lichid- se bea- reduce efectele nocive ale mediului toxic, util si celor care traiesc in orase cu grad de poluare mare; imbunatateste metabolismul; stimuleaza absorbtia vitaminelor, mineralelor, aminoacizilor
 • Ocean 21 – 2 linguri de 2x/zi- detoxifica, alcalinizeaza; stimuleaza procesele metabolice; support pentru imunitate; regenereaza celulele
 • Gravital Juice – 2 linguri dizolvate in apa de 2x/zi- support in lupta antivirala, antiinfectioasa, antiinflamatorie; antioxidant puternic; reduce efectele adverse ale radioterapiei si chimioterapiei
 • Pure Yucca – 3 capsule/zi cu multa apa- grabeste excretia substantelor nocive din organism; effect antidiuretic, antiinflamator, antispasmodic, antioxidant; restabileste echilibrul florei intestinale in urma tratamentului cu antibiotic.

Anemia aplastica poate fi secundara chioterapiei si radioterapiei. In afara curelor se pot efectua detoxifieri, daca starea de sanatate permite: Vitamina C – 1 TB/ZI, Pure Yuca – 3 caps/zi cu multa apa, Oxy Max.

Dupa tratamente indelungate cu antibiotic si medicamente cu puternice efecte adverse toxice pentru organism, curatati organismul, alcalinizati-l cu produse naturale, cu apa de calitate, alcalina si o alimentatie corespunzatoare( vezi articol Stilul de viata alcalin).

 

In cazul sarcinilor programate, este bine ca inainte de concepere , viitorii parinti sa faca o curatire fizica si emotionala. Facand referire la cartea “ O educatie incepe inainte de nastere”, filozoful si pedagogul francez de origine bulgara, Omraam Mikhael Aivanhov  spune” Pentru majoritatea barbatilor si femeilor care se pregatesc sa devina tati si mame, constitutia copilului lor, caracterul, insusirile sale, calitatile, defectele sale, depend de hazard…sau de vointa Domnului despre care nu au o idee foarte precisa. Si cum au auzit totusi vorbindu-se despre legile ereditatii, ei isi inchipuie ca acest copil va semana din punct de vedere fizic si moral cu parintii sai, cu bunicii, cu un unchi sau cu o matusa. Dar ei nu se gandesc ca pot face ceva pentru a favoriza sau impiedica aceasta asemanare, si nici, in general, ca pot contribui la o buna dezvoltare a copilului lor atat in planul fizic, cat si in planurile psihic si spiritual. Ei bine, tocmai aici ei se insala, parintii pot sa actioneze favorabil asupra copilului care va veni …in familia lor”.

 

Curatirea fizica:

 • Detoxifiere cu produse natural care elimina toxine, alcalinizeaza organismul.( vezi mai sus produse Cali Vita), ceaiuri, clisme, hidratare corespunzatoare. Disgravidia estesi rezultatul unui organism cu toxine.
 • Alimentatie alcalina si stil de viata alcalin.( vezi articol Stilul de viata alcalin)

 

Curatire emotionala:

 • Iertare, rezolvarea conflictelor interioare, optimism, incredere, speranta, bucurie, multumire de sine si recunostinta, credinta.

 

Intr- un organism echilibrat, cu o imunitate puternica, orice afectiune, chiar daca exista o predispozitie genetica, are sanse mult mai mici sa se instaleze.

Cartile spun ca nu putem vorbi de o preventie in cazul anemiei aplastice. Putem vorbi de un stil de viata sanatos care poate impiedica declansarea oricarei afectiuni pentru care stim sau nu ca exista o predispozitie. Asa cum mentiona si Aivanhov in citatul de mai sus, putem schimba legile ereditatii, nu numai in cazul copiilor nostri, ci si pentru noi.

 

 

 

Despre Anemia Aplastica:

Anemia aplastica este o afectiune care apare atunci când organismul nu mai produce suficiente celule sanguine noi. Anemie aplastică te face sa te simți obosit și cu un risc mai mare de infecții și sângerări necontrolate.

 


O afectiune rara si grava, anemie aplastică se poate dezvolta la orice varsta. Anemie aplastica poate să apară brusc, sau poate avea loc încet și se înrăutățească pe o perioadă lungă de timp.

 

 

Tratamentul anemiei aplastice poate include medicamente, transfuzii de sânge sau un transplant de celule stem, de asemenea, cunoscut sub numele de transplant de măduvă osoasă.

 


Anemia aplastica simptome:

Simptomele de anemie aplastică pot include:
• Oboseala
• Scurtarea respirației la efort
• Ritm cardiac  rapid sau neregulat
• Piele palida
• infecții frecvente sau prelungite
• vânătaie inexplicabilă si ușoara
• Epistaxisul și sângerarea gingiilor
• sângerare prelungită de la taieturi
• Erupții cutanate
• Amețeli
• Durere de cap


Anemie aplastica poate progresa lent, timp de săptămâni sau luni, sau poate aparea brusc. Boala poate fi de scurta  durata sau poate devin cronica. anemie aplastica poate fi foarte severă și chiar fatala

 


Anemia aplastica c
auze:

Anemia aplastică se dezvoltă când se deteriorează măduva osoasă, încetinand sau oprind producerea de noi celule sanguine. Măduva osoasă este un material roșu, spongios din interiorul oaselor care produce celule stem, care dau naștere la alte celule. Celulele stem din maduva osoasa producc celule sanguine – celule roșii, celule albe și trombocite. În anemie aplastică, măduva osoasă este descrisă în termeni medicali ca  aplastică sau  hypoplastica ceea ce înseamnă că este goala (aplastică) sau conține foarte puține celule sanguine (hipoplastice).

 


Factorii care pot răni temporar sau permanent măduva osoasă și afectează producția de celule sanguine includ:

Radiatii si chimioterapie . In timp ce aceste terapii  lupta impotriva cancerului pentru a ucide celulele canceroase, ele pot afecta, de asemenea, celulele sanatoase, inclusiv celulele stem din maduva osoasa. anemia aplastica poate fi un efect secundar temporar al acestor tratamente.

Expunerea la substanțe chimice toxice. Expunerea la substanțe chimice toxice, cum ar fi unele folosite in pesticide si insecticide, pot provoca anemie aplastică. Expunerea la benzen – ingredient în benzină – De asemenea, a fost legata de anemie aplastică. Acest tip de anemie poate trece pe cont propriu, dacă evitați expunerea repetată la substanțele chimice care au cauzat boala inițială.

Utilizarea anumitor medicamente. Unele medicamente, cum ar fi cele utilizate pentru tratamentul artritei reumatoide și unele antibiotice, pot provoca anemie aplastică.

Tulburări autoimune. O tulburare autoimună, în care sistemul imunitar ataca celulele sanatoase , poate implica celule stem din măduva osoasă.

O infecție virală. Infecțiile virale care afectează măduva osoasă pot juca un rol in dezvoltarea de anemie aplastică, în unele persoane. Virusurile care au fost legate de dezvoltarea de anemie aplastică includ hepatita, Epstein-Barr, citomegalovirus, B19 și HIV.

Sarcina. Anemia aplastică, care apare în timpul sarcinii poate fi legată de o problemă autoimuna – sistemul imunitar poate ataca maduva osoasa in timpul sarcinii.

Factori necunoscuți. In multe cazuri, medicii nu sunt în măsură să identifice cauza de anemie aplastică. Aceasta se numește anemie aplastică idiopatică.


Confuzie cu sindrom mielodisplazic

Anemia aplastica poate fi confundat cu o afecțiune numită sindrom mielodisplazic. În acest grup de tulburari, maduva osoasa produce celule sanguine noi, dar acestea sunt deformate și subdezvoltate. Măduva osoasă în sindromul mielodisplazic este uneori numit hiperplastica – ceea ce înseamnă că este plina cu celule sanguine. Dar unii oameni cu sindrom mielodisplazic au măduvă goală care este dificil de distins de anemie aplastică.

 


Conexiuni cu alte tulburări rare:

Unii oameni cu anemie aplastică au, de asemenea, o tulburare rara cunoscuta sub numele de hemoglobinuria paroxistică nocturnă. Această tulburare face ca celulele roșii din sânge sa moara prea devreme. Hemoglobinuria paroxistică nocturnă poate duce la anemie aplastică sau anemie aplastică poate evolua în hemoglobinuria paroxistică nocturnă.


Anemia Fanconi este o boala rara, mostenita care duce la anemie aplastică. Copiii născuți cu ea tind să fie mai mici decât media și au defecte congenitale, cum ar fi membrele subdezvoltate. Boala este diagnosticată cu ajutorul testelor de sânge.

 


Anemia aplastica factori de risc:
Anemia aplastică este rară. Factorii care pot crește riscul includ:
• Tratamentul cu doze mari de radiatii-sau chimioterapie pentru cancer
• Expunerea la substanțe chimice toxice
• Utilizarea unor medicamente prescrise – cum ar fi cloramfenicol, care este utilizat pentru tratamentul infecțiilor bacteriene, și compuși cu aur utilizate pentru tratarea artritei reumatoide
• Anumite boli de sânge, boli autoimune și infecții grave
• Sarcina, rareori

 

Tinand cont de factorii care pot declansa acest tip de anemie, se pot face cateva recomandari generale pentru a evita debutul sau remiterea unor simtome care ar putea reprezenta o forma usoara de anemie aplastica.

 • Evitarea expunerii la substante toxice.
 • Pentru persoanele care lucreaza intr-un mediu toxic, obligatoriu echipament de protectie corespunzator, purtarea acestuia permanent, chiar daca uneori nu este tocmai comod; cure de detoxifiere repetate; la aparitia unor simtome care modifica starea de sanatate si persista, schimbarea locului de munca, control medical repetat, analize de sange, detoxifieri.
 • Dupa chimioterapie si radioterapie, detoxifieri.
 • Inlocuirea antibioticelor si medicamentelor cu efecte adverse cu produse naturale, fitoterapice, homeopate, unde afectiunea permite si in afectiunile care pot fi remise numai pe cale naturala.
 • Tratament homeopat individualizat chiar daca afectiunea s-a instalat. Adresati-va unui medic homeopat.
 • Inainte de sarcina, detoxifiere fizica si emotionala. Evitati petrecerea timpului in spatii cu substante chimice; atentie la mobilier nou, produse de zugravit si curatat chimice, produse de ingrijire personala.
 • Schimbarea stilului de viata ( vezi articol Stilul de viata alcalin).
 • Pentru orice simtom nou instalat care persista si deranjeaza, adresati-va medicului.
 • Efectuati analize de sange cel putin o data/an.

 

 

 

Recomandari scrise de Dr Cojocaru Valentina,

Medic specialist medicina de familie,

Competenta homeopatie, nutritie, fitoterapie

Si nu uitati: SA NE HRANIM CU IUBIRE!!!!