Sport

Activitățile zilnice şi sportul intensiv pot fi sursa unor probleme musculare, care ajung să ne afecteze starea generală din cauza durerilor și a mobilității reduse. O problemă frecventă sunt întinderile și rupturile musculare, care provoacă durere, inflamație locală, rigiditate și pot diminua în diferite grade mobilitatea zonei afectate.

Se știe că malnutriția (însemnând fie un deficit, fie un exces de anumite substanțe în organism) încetinește vindecarea oricăror inflamații. Ca în orice procese de vindecare pe care le efectuează organismul nostru, un aport adecvat de nutrienți poate ajuta foarte mult la protejarea și regenerarea musculaturii:

Vitamina C: este indispensabilă în procesul de regenerare a musculaturii, fiind implicată în sinteza colagenului, care este o componentă de bază a mușchilor, cartilajelor, oaselor și pielii.

Magneziu: este necesar pentru relaxarea mușchilor și calmarea inflamațiilor și a durerilor în special în urma unor traumatisme sau suprasolicitări musculare.

Zincul: ajută organismul să utilizeze proteinele și grăsimile din alimentație în procesele de regenerare a musculaturii afectate.

Arginina: este un aminoacid care joacă un rol esenţial în funcţionarea, dezvoltarea şi regenerarea muşchilor.